Halep'te mahsur kalan çocuklara ilişkin

UNICEF | her çocuk için

UNICEF İcra Direktörü Anthony Lake'in Halep'te mahsur kalan çocuklara ilişkin açıklaması

NEW YORK, 16 Aralık 2016 - "Son 24 saatte, kimileri hasta, yaralı ya da ailelerinden yoksun olmak üzere 2 bin 700'ün üzerinde çocuk Doğu Halep'ten tahliye edildi.

Ancak, aralarında yetimlerin de bulunduğu yüzlerce zor durumdaki çocuk hâlâ kentin bu bölgesinde mahsur. Bu çocukların durumuna ilişkin son derece büyük bir endişe duyuyoruz. Eğer bu çocuklar acilen tahliye edilmezler ise ölebilirler."

"UNICEF olarak ortaklarımızla birlikte bu çocukların güvenli bir bölgeye tahliyesi için gerekli araçlar ve ekiplerle hazır bekliyoruz. Çatışmanın tüm taraflarına bunu derhal ve güvenli bir şekilde gerçekleştirmemizin sağlanması için ısrarla çağrıda bulunuyoruz." 

10 yaşındaki Ahmet Jibreen'de sığınma evine dönüştürülen eski bir depoda evlerini terk eden 6 bin kişi ile birlikte yaşıyor, 12 Aralık 2016. Fotoğraf: © UNICEF/UN044444/Al-Issa
###

UNICEF Hakkında
UNICEF her çalışmasında çocukların haklarını ve iyiliğini gözetmektedir. Ortaklarımızla birlikte 190’dan fazla ülkede ve bölgede yürüttüğümüz çalışmalarda bu taahhüdü pratik eyleme dönüştürüyoruz. Nerede olurlarsa olsunlar her çocuğun yararını gözeterek en güç durumdaki ve dışlanmış çocuklara ulaşmak için özel bir çaba gösteriyoruz.

UNICEF ve çalışmaları hakkında daha fazla bilgi için: www.unicef.org.
 
Bizi Twitter ve Facebook üzerinden takip edin.

Daha fazla bilgi için: 

Najwa Mekki, UNICEF New York, +1917 209 1804