Halep'te ateşkes sağlanmalıdır

UNICEF | her çocuk için
UNICEF İcra Direktörü Anthony Lake'in açıklaması
 
NEW YORK, 26 Ağustos 2016 – “Bugün, Suriye’de ve özellikle Halep’te yaşayan çocuklar için yine üzücü ve tehlikeli bir gün.

Orada bulunan her çocuk – ve yaşananlardan etkilenen herkes – Halep’teki çatışmaların bir an önce durmasına ihtiyaç duymaktadır ve söz konusu çocukların hayatını korumak ve kurtarmak olduğu zaman geçen her dakika ve her saniyenin büyük önemi bulunmaktadır.
 
UNICEF ilaç, aşı ve gıda yardımı da dâhil olmak üzere ihtiyaç duyulan insani yardımları sağlamak üzere hazır olarak beklemektedir.
 
Kentin tüm sakinlerine temiz su sağlayabilmek için hayati önem taşıyan su ve elektrik tesislerinin durum tespiti ve onarımına da her türlü desteği vermek için UNICEF gerekli hazırlıklarını tamamlamıştır.
 
Temmuz ayının başından bu yana 100 bini aşkın çocuk kentin doğu kısımlarında mahsur durumdadır.

35 bini aşkın kişi ise kentin batı bölgelerine göç etmiştir.
 
Dünyanın en tehlikeli şehirlerinden biri haline gelen Halep’in çocukları artık her an saldırı olacakmış korkusu altında yaşamamalıdır.
 
Ancak barış tesis edilene kadar, çok ciddi bir şekilde insani yardımın gereken yerlere ulaşması için çatışmalara ara verilmesine, ateşkes dönemlerinin sağlanmasına ve hayatları kurtarabilmek adına sürekli erişime ihtiyaç duyulmaktadır.”

######

UNICEF Hakkında
UNICEF her çalışmasında çocukların haklarını ve iyiliğini gözetmektedir. Ortaklarımızla birlikte 190’dan fazla ülkede ve bölgede yürüttüğümüz çalışmalarda bu taahhüdü pratik işlere dönüştürüyoruz. Özel çabalarımız, nerede olurlarsa olsunlar tüm çocukların yararını gözeterek en güç durumdaki ve dışlanmış çocuklara ulaşmaya yoğunlaştırıyoruz. UNICEF ve çalışmaları hakkında daha fazla bilgi için: www.unicef.org/ceecis
 
Daha fazla bilgi için: 
Sema Hosta, UNICEF Türkiye, +90 533 622 8346, [email protected]  
Najwa Mekki, UNICEF New York, +1917 209 1804, [email protected]
Farah Dakhlallah, UNICEF Ortadoğu ve Kuzey Afrika, +962 79760 9270, [email protected]
 
Fotoğraf: © UNICEF/UN024825/Nesbitt